POLIŢIST LOCAL, RĂPUS DE CORONAVIRUS

0
168

Doliu la Poliția Locală. Cătălin Simion, un angajat cu vechime al instituţiei, în vârstă de 48 ani, a fost răpus de coronavirus. Poliţistul local era internat la secţia ATI a Spitalului Judeţean Buzău, în stare gravă, în urma infectării cu Covid 19.
Poliţiştii locali, au ţinut un moment de reculegere în memoria colegului lor, Cătălin Simion, în faţa Spitalului Judeţean, acolo unde acesta s-a stins după ce, timp de o săptămână a luptat cu virusul SARS-COV-2. Poliţistul local a participat la misiuni specifice de prevenire a răspândirii Covid 19, inclusiv la acţiuni de verificare a celor carantinaţi.
În urmă cu aproximativ 10 zile, polițistul local, s-a simţit rău şi a mers la spital. După ce a fost testat pentru coronavirus, rezultatul a ieșit pozitiv, însă la cererea lui s-a izolat acasă. A fost internat, trei zile mai târziu, când starea de sănătate se agravase foarte tare, iar medicii l-au transferat la ATI.
În această perioadă, familia, colegii și prietenii au făcut un apel către persoanele care au avut COVID-19 și s-au vindecat să doneze plasmă pentru a-l salva pe Cătălin Simion.

“O rugăminte din suflet pentru persoanele care au fost pozitive și s-au vindecat de covid 19!
Donati plasma pentru a putea salva și alte vieti!
Pe un pat de spital,in Buzau,la grea cumpana,se afla un om,un sot,un apărător al legii cinstit și dedicat care a slujit comunitatea din care face parte timp de 25 ani.
Daca se afla printre dumneavoastră persoane care sa fie vindecate și au grupa AB IV sunt rugați sa doneze pentru prietenul și colegul meu Cătălin!”, scria pe Facebook unul dintre colegi.
Vineri, Poliţia Locală a transmis un comunicat de presă prin care anunţă decesul lui Cătălin Simion.

“Colectivul Direcţiei Poliţiei Locală Buzău îşi exprimă regretul şi tristeţea la trecerea prematură in nefiinţă, în lupta cu virusul SARS-COV-2, a colegului nostru, poliţist local Simion Cătălin şi transmite condoleanţe familiei îndurerate precum şi tuturor prietenilor şi colegilor acestuia.
Odihneşte-te în pace, Cătălin!”
Vestea i-a şocat pe colegii de la Poliţia Locală ai lui Cătălin, care nu şi-au putut stăpâni emoţiile.
Născut pe 1 martie 1972, Cătălin Simion a fost angajat din anul 1995 mai întâi în Corpul Gardienilor Publici, Poliţia Comunitară şi până în prezent în cadrul Poliţiei Locală Buzău. Despre Cătălin, colegii spun că a fost un profesionist, un om de mare caracter, devotat profesiei, punând de cele mai multe ori, problemele profesionale înaintea celor personale.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ