POLIŢIŞTI, ÎN MISIUNE ÎN ZONA ŞCOLILOR

0
22

Purtarea măştii de protecţie în apropierea şcolilor este obligatorie. Acesta este mesajul pe care l-au transmis poliţiştii, elevilor cu ocazia unei acţiuni preventive ce s-a desfăşurat în zona unităţilor de învăţământ.
Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, împreună cu jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, au desfășurat, luni, în zonele urbane ale judeţului, acţiuni de informare în apropierea unităților de învățământ. Aproximativ 80 de elevi au fost consiliaţi cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea măsurilor sanitare, dar au fost reluate și subiecte precum riscul victimizării sau atragerea răspunderii penale în diverse situații în care ar putea fi implicați.
De asemenea, echipaje de poliție rutieră au acționat în zona unităților de învățământ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze ale accidentelor rutiere în care ar putea fi implicați școlarii. Au fost verificate și mijloacele de transport în comun, context în care au fost purtate discuții atât cu șoferii, cât și cu elevii transportați în vederea necesității respectării normelor legale.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ