Polițiștii amenință cu proteste

0
9

Oamenii legii vor mai da amenzi
Sindicatele din Poliție au făcut pauză cu ocazia Zilei Naționale dar acum se gândesc la reluarea calendarului de proteste. Dolenațele privind salarizarea și îmbunătățirea condițiilor de muncă au rămas nesoluționate motiv pentru care în curând polițiștii ar putea ieși în stradă. Cât privește amenzile pentru nerespectarea unor măsuri privind limitarea îmbolnăvirilor cu COVID și nu numai, sindicaliștii recomandă polițiștilor să fie umani să nu aplice sancțiuni acolo unde nu este imperios necesar.
Polițiștii se pregătesc de proteste. În ciuda faptului că pe tot parcursul anului, oamenii legii și-au strigat nemulțumirile vizavi de salarii dar și de condițiile de muncă, până în acest moment au primit doar promisiuni. Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual anunță că în curând va fi stabilit un calendar funcție de care vor fi organizate mai multe pichetări în județul Buzău și în țară.
Sindicaliștii îndeamnă polițiștii să nu aplice amenzi decât dacă este imperios necesar, făcând referire la măsurile restrictive de limitare a îmbolnăvirilor cu Covid-19.
Europol, un alt sindicat reprezentativ al polițiștilor, a anunțat recent proteste și îndeamnă polițiștii ca începând cu data de 1 Decembrie să manifeste indulgență maximă față de oamenii care săvârșesc contravenții și să aplice în primă fază avertismente scrise sau verbale.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ