POLIȚIȘTII AU DAT STARTUL PROTESTELOR

0
15

Pichetări ale ambasadelor în străinătate
Sindicatul polițiștilor buzoieni s-a alăturat Confederației Cartel ALFA și protestează la nivel european. Nemulțumirile sunt strâns legate de suprasolicitarea personalului, deficitul de personal și drepturile salariale. Caravana dreptății sociale prin intermediul căreia sindicaliștii vor să atragă atenția asupra drepturilor ce le revin, va ajunge la Comisia Europeană după ce s-a oprit la ambasadele României din Budapesta, Viena, München și Luxemburg, unde au avut loc demonstrații.
În acest moment, la nivel european, Confederația Națională Cartel ALFA organizează mai multe acțiuni de protest prin intermediul cărora sunt evidențiate măsurile reînnoite de austeritate adoptate de Guvernul României, blocarea dialogului social, politica fiscală dezechilibrată între capital și lucrători și politica salariilor mici. Membrilor confederației s-au alăturat și sindicaliștii buzoieni din cadrul Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. A fost organizată o caravană a protestatarilor care a poposit la ambasadele României din Budapesta, Viena, München și Luxemburg, unde au avut loc demonstrații. Destinația finală va fi Comisia Europeană.
Revendicările principale ale Sindicatului polițiștilor țin de diminuarea deficitului de personal din toate structurile Ministerului de Interne. Potrivit SNPPC în prezent, există un deficit de circa 20.000 de angajați, dintre care polițiști aproximativ 15.000. Totodată, oamenii legii solicită recredibilizarea poliției, dotarea cu echipamente de ultimă generație, renovarea sediilor și drepturi salariale adecvate.
Poliția Română a fost măcinată în ultima perioadă atât de lupte interne, cât și de evenimente care au scos la iveală o serie de probleme. Polițiștii au organizat frecvente acțiuni de protest, iar situații precum cea în care un bărbat a fost bătut de mai mulți indivizi în prezența poliților, în timp ce filma pe marginea drumului, a atras critici asupra autorităților.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ