Polițiștii locali la masă cu reprezentanții Primăriei Buzău! S-a dat startul negocierilor pe contractual colectiv de muncă

0
151

Primăria Municipiului Buzău a dat startul negocierilor contractului colectiv de muncă în cazul celor aproape 300 de politisti locali angajati contractual care fac obiectul scandalului dintre Primăria Buzău si Directia de Politie Locală. Agentii de politie au solicitat Inspectoratului Teritorial de Muncă să notifice municipalitatea pentru a începe demersurile în ceea ce priveste adoptarea contractului colectiv de muncă document care ar fi trebuit întocmit încă din anul 2005. Astăzi a avut loc prima sedintă de negociere, cea în care au fost stabilite părtile care îsi vor disputa contractual colectiv.
Polițiștii locali fac demersuri pe toate planurile pentru a împiedica Primăria Buzău să pună în practică concedierea în cazul a 270 de angajați contractual. După ce au atacat în instanță hotătârile Consiliului Local Municipal, acum agenții de poliție au obligat municipalitatea să le întocmească și un contract colectiv de muncă în care să fie stabilite în mod concret anumite drepturi financiare. Astăzi la sediul Primăriei Buzău a avut loc prima ședință în cadrul negocierilor privind contractul colectiv de muncă la care au luat parte membrii ai sindicatelor, avocatul polițiștilor locali și reprezentanți ai primăriei.
Viceprimarul, Andrei Neder, unul dintre reprezentanții Primăriei Buzău, care a luat parte la prima ședință de negociere, a declarat că în următoarele două săptămîni adminisrația publică locală va trebui să întocmească contractual colectiv de muncă pe care mai apoi îl va prezenta sindicatelor.
Avocatul polițiștilor locali speră ca negocierile să aibă loc într-un timp cît mai scurt iar rezultatele să fie pe măsura așteptărilor. Deocamdată nu au fost dezvăluite clauzele pe care le doresc în contractual colectiv de muncă.
Polițiștii locali ar fi trebuit să funcționeze în baza unui contract colectiv de muncă încă din anul 2005 de la înființarea Poliției Comunitare însă nici Primaria si nici politistii nu au fost interesați sa incheie contractual asta pînă la izbucnirea scandalului privind concedierea masivă de personal.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ