POLIȚIȘTII LOCALI RĂMÂN ANGAJAȚI! Instanța a suspendat hotărârile CLM

1
136

Politistii locali rămân în continuare angajati ai Primăriei. Instanta a decis să suspende cele două hotărâri ale Consiliului Local Municipal care vizau abrogarea hotărârii privind aprobarea organigramei, numărului de personal si statului de functii din cadrul aparatului de specialitate al primarului pentru anul 2016 si pe cea privind aprobarea organigramei, numărului de personal şi statului de funcţii din cadrul aparatului de specialitate al primarului pentru anul 2017. Însă odată cu această decizie a magistraților, întreaga organigramă a Primăriei rămâne suspendată.
Tribunalul Buzău a suspendat și cea de-a doua organigramă a Primăriei Buzău, adoptată de Consiliul Local în primăvara acestui an, și, implicit, efectele preavizelor pe care polițiștii locali angajați le primiseră, tot pentru a doua oară. În fapt, polițiștii locali concediați pentru a doua oară au atacat în instanța de Contencios Administrativ două hotărâri ale deliberativului municipal, respectiv pe cea care prevede abrogarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Buzău pentru aprobarea organigramei, numărului de personal şi statului de funcţii din cadrul aparatului de specialitate al primarului pentru anul 2016 și pe cea privind aprobarea organigramei, numărului de personal şi statului de funcţii din cadrul aparatului de specialitate al primarului pentru anul 2017.
Într-una dintre hotărârile Consiliului Local nu este prinsă și Direcția de Poliție Locală care, între timp, a devenit instituție de interes public cu personalitate juridică distinctă, a cărei organigramă include doar 138 de polițiști locali. Ei au cerut, de asemenea, suspendarea aplicării acestora până la judecarea pe fond a cauzei.
Acum Primăria Buzău va face recurs la decizia pronunțată de Tribunalul Buzău, iar speța se va judeca la Curtea de Apel Ploiești. Până când instanța va da o decizie definitivă și irevocabilă în acest caz, cei aproape 300 de polițiști locali vizați de concediere vor rămâne angajații Primăriei.
În același timp, edilul nu este încrezător nici în deciziile pe care le vor dicta magistrații Curții de Apel Ploiești. Constantin Toma vorbește despre anumite relații de rudenie ale avocatei polițiștilor locali, Oana Tănăsică, cu anumiți judecători.
Primăria Buzău se află, acum, pentru a doua oară în jumătate de an, în postura de a rămâne fără organigramă și de a funcționa la cotă de avarie. De asemenea, municipalitatea va continua să plătească, cel puțin până la judecarea apelului împortiva hotărârii de miercuri a Tribunalului, salariile tuturor polițiștilor locali.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ