POLIȚIȘTII LOCALI REVIN LA ȘCOLI

0
50

Polițiștii locali revin la paza școlilor și grădinițelor. Decizia a fost adoptată în ședința Consiliului Local de luni și se va aplica din luna ianuarie. Primarul municipiului Buzău spune că măsura va fi menținută până când instanța va da o decizie definitivă și irevocabilă în procesul dintre Primărie și polițiștii locali.
După aproape doi ani de procese și scandaluri, polițiștii locali revin la paza unităților de învățământ. Proiectul s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal de luni și a fost adoptată de consilieri. Hotărârea se va aplica din luna ianuarie a anului viitor, când polițiștii locali vor asigura din nou paza și ordinea în școlile și grădinițele din municipiu.
Primarul Constantin Toma spune că decizia va fi valabilă până când instanța va da o decizie definitivă și irevocabilă în procesul din Primărie și polițiștii locali. În plus, serviciile oferite de agenții locali vor fi gratuite. Totodată firmele de pază își vor retrage agenții de la școli și grădinițe, mai ales că cele mai multe dintre contracte au expirat.
Problemele dintre Primăria Buzău și polițiștii locali au început în toamna lui 2016, când Consiliul Local Buzău a aprobat o organigramă a Primăriei prin care 323 de polițiști locali, angajați peste limita maximă admisă conform unui raport al Curții de Conturi, își pierdeau locul de muncă. Polițiștii au atacat în instanță hotărârea de Consiliu Local, iar Tribunalul Buzău le-a dat câștig de cauză, suspendând organigrama Primăriei. Totodata, instanța a decis reîncadrarea celor 323 de polițiști locali, chiar daca în locul lor au fost angajate prin contract firme private de pază pentru unitățile de învățământ.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ