Polițiștii locali trimiși în parcuri și cimitire | Noi atribuții pentru personalul disponibilizat din Poliția Locală

1
583

De la paza școlilor, cei aproape 300 de polițiști locali propuși spre disponibilizare, au ca ordin de serviciu, mai nou,  să supravegheze parcurile și  cimitirele din oraș. Rămași fără obiectul muncii după ce Consiliul Local a desființat serviciul de pază al școlilor și l-a înlocuit cu firme specializate, agenților li s-au trasat noi sarcini. Ordinele vor fi în vigoare pînă în momentul în care instanța de judecată va da o soluție finală asupra legalității prin care municipalitatea a luat hotărîrea să îi concedieze.

Dacă în parcuri sau pe străzile din municipiu vă veți întîlni cu patrule formate din 5 sau 6 polițiști locali să nu să speriați. Agenții care pînă nu demult păzeau școlile au acum ca atribuții să patruleze și să supravegheze bunurile din proprietarea primăriei.

Concret polițiștii locali aflați pe lista neagră a primăriei, care urmează a fi disponibilizați, vor asigura paza cantinei sociale, a parcurilor și cimitirelor din oraș, piețele, locurile de joacă, platformele de depozitare a gunoaielor și parcările. Pe lista de obiective se mai află Primăria Buzău, societatea Urbis, Biblioteca Județeană, Centrul Vechi și Complexul de servicii pentru persoane vîrstnice.

Cei aproape 300 de polițiști au rămas fără obiectul muncii după ce Consiliul Local Municipal a desființat serviciul de pază în școli și a propus disponibilizarea întregului personal. Agenții se supun noilor ordine pînă în momentul în care instanța de judecată va da o soluție finală asupra legalității prin care municipalitatea a luat hotărîrea de a-i concedia.

Florin Zafiu

Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ