POMPIERUL EROU

0
107

Are 37 de ani, iar munca sa implica salvarea de vieti omenesti. Vorbim despre plutonier major Sorin Stancu, pompier al Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă ,,Neron Lupascu” al Judetului  Buzău. El este cel care ar putea fi numit eroul zilei, după ce a salvat o femeie de la moarte, în încercarea acesteia de a se arunca in gol de la balconul unui bloc.

Pompierul este cel care pleacă dimineața, fără a ști când și dacă se va întoarce. De multe ori pășește dincolo de limite, pentru a înfrunta pericolul sau o provocare majoră. Este cel chemat la datorie pe caniculă, pe ger sau pe furtună, în caz de accident grav, inundații și incendiu. Ca pompier trebuie să facă orice este nevoie pentru a se adapta situației. Meseria de pompier nu este una uşoară, ci dimpotrivă, la fiecare intervenţie el este supus unor situaţii extreme ȋn care este nevoit să facă alegerea corectă într-un timp foarte de scurt, atât pentru victime cȃt şi pentru colegii săi. Acest lucru o poate spune și plutonierul major Sorin Stancu cel care, aseară s-a aflat într-o astfel de situație. Vorbim despre evenimentul de miercuri seară, atunci când, o femeie de 49 de ani, cunoscută cu probleme psihice a amenințat că se aruncă în gol de la balconul unui bloc de locuințe, de pe Spiru Haret, din municipiul Buzău. Pompierul buzoian povestește cum a decurs intervenția.

Teama de a nu o pierde pe femeia care devenise tot mai agitate era enormă, având în vedere că aceasta abia se mai tinea de geamul balconului unde se afla.  Sorin Stancu povestește că de fiecare dată când încerca să se apropie, femeia amenința că se aruncă și îi cerea să plece și el, ca și toată lumea, și să o lase în pace.

Desi a mai fost la numeroase solicitări, cea de miercuri seara a fost prima de acest gen. Dorința de a salva o viață a spulberat orice dram de emoție.

Misiunea a fost a adevărată cursă contracronometru pentru negociatori și pompieri la care au contribuit rezistența femeii și condițiile meteo nefavorabile. Sorin Stancu a stat mai bine de o oră pe scara întinsă până la etajul 5. Nimic însă nu a mai contat, odată ce viața femeii a fost salvată. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ