PORŢI DESCHISE LA DIVIZIA 2 INFANTERIE

0
155

Vremea, deloc prietenoasă, nu i-a împiedicat pe elevii mai multor şcoli buzoiene să răspundă invitaţiei militarilor de la Divizia 2 Infanterie „Getica” de a le vizita unitatea. Întâlnirea dintre militari şi copii s-a desfăşurat cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, eveniment organizat în cadrul activităţilor dedicate sărbătorii Zilei Forţelor Terestre.
Joi dimineaţă, la sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, s-a desfăşurat Ziua Porţilor Deschise. Activitatea a fost prilejuită de sărbătorirea Zilei Forţelor Terestre române, eveniment care coincide cu programul “Şcoala altfel”. Astfel, numeroase grupuri de copii de la şcolile din Buzău au răspuns invitaţiei militarilor şi au vizitat unitatea. Pentru cei mici a fost amenajată, în faţa Comandamentului, o expoziţie de tehnică de luptă şi armament militar.
Vremea ploioasă şi mohorâtă nu a fost un obstacol pentru Ziua Porţilor Deschise. Grupurile de elevi au fost organizate cu rigoarea specifică armatei, pentru ca toţi cei care au vizitat Divizia 2 Infanterie „Getica” să poată primi explicaţii complete.
Într-adevăr, cei mici au primit de la militari, tot felul de informaţii cu privire la armamentul, tehnica şi echipamentele din dotarea unităţilor de comunicaţii şi informatică, geniu, paraşutişti, informaţii militare şi forţe speciale. Cei prezenţi au avut ocazia să stea de vorbă cu profesionişti desăvârşiţi, cu foarte multe misiuni la activ, în locuri fierbinţi ale planetei, în special în Afganistan.
Micilor vizitatori le-au fost prezentaţi şi câinii specializaţi în depistarea dispozitivelor explozive, dar şi roboţi folosiţi la dezamorsarea acestora.
Pentru sărbătorirea Zilei Forţelor Terestre, militarii de la Divizia 2 Infanterie Getica au pregătit şi alte activităţi. Săptămâna viitoare, va avea loc un simpozion dedicat militarilor veterani precum şi depuneri de coroane de flori.

LAURENŢIU MARINOV/ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ