Porţi deschise la şantierul arheologic

0
171

Muzeul Județean Buzău îi invită, şi în această vară, pe pasionaţii de arheologie la o lecţie în aer liber. Vineri, pe șantierul arheologic Pietroasa Mică – Gruiu Dării, din comuna Pietroasele, este organizată o nouă ediţie a Zilei Porților Deschise.
O singură dată pe an, publicul din Buzău are ocazia să meargă pe un şantier arheologic şi de a primi informaţii complete direct de la specialişti. Acest lucru se întâmplă la Pietroasa Mică- Gruiu Dării unde, vineri, Muzeul Judeţean organizează cea de-a treia ediţia a Zilei Porţilor Deschise. La eveniment, pasionaţii de arheologie vor fi întâmpinaţi de specialiști ai Muzeului, cercetători și muzeografi, care le vor fi ghizi pe şantier. Vor putea fi văzute urme ale unor locuințe, anexe și alte amenajări casnice din Neolitic până în Epoca Fierului.
De asemenea va fi organizată și o mini-expoziție de artefacte descoperite recent de către arheologii buzoieni. Obiectele vor fi prezentate în stare brută pentru ca nu au fost încă restaurate. Ziua Porţilor Deschise pe şantierul arheologic de la Gruiu Dării se desfăşoară între orele 10:00 – 14:00, iar accesul la activități este gratuit.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ