PORŢILE ORAŞULUI, ACOPERITE DE MORMANE DE GUNOAIE! Responsabilitatea amenzilor cade pe umerii Primăriei Buzău

0
79

Pe Şosdeaua de Centură, în imediata apropiere a căii ferate Buzău – Nehoiaşu, şanţurile de colectare a apelor s-au transformat în depozite de gunoaie. Mormanele de deşeuri îţi atrag atenţia de la distanță. Resturile sunt împrăştiate de vânt, uneori ajung şi pe şosea, altele rămân ca nişte statui ale dezgustului. Nu au fost aruncate de curând. Deşeurile şi-au păstrat locul de ceva vreme fără ca cineva să se întrebe ale cui sunt şi cine poate fi tras la răspundere pentru întreg dezastrul. Reprezentanţii Gărzii de Mediu spun că zona de lângă Şoseaua de Centură aparţine Primăriei Buzău, drept urmare autorităţile vor trebui să caute şi să sancţioneze vinovatul.
Dincolo de esteticul zonei, se pune accentul şi pe protecţia mediului. La nivelul municipiului Buzău există o structură care se preocupă de ecologie.
Autorităţile promit sancţiuni pentru cei care aduc un astfel de deserviciu mediului înconjurător. Totodată deşeurile vor fi ridicate de firma de salubritate cu care Primăria are contract.
Din acest motiv, patrulele Poliţiei mediului vor mări frecvenţa controalelor în zonele mărginaşe ale municipiului Buzău pentru a-i sancţiona pe cei care aruncă deşeuri ilegal.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ