POSTUL PAŞTELUI, CAPCANE ŞI BENEFICII! Nutriţioniştii recomandă informare înainte de mâncare

0
111

În pieţele din municipiul Buzău au apărut verdeţurile. Ridichile, salatele, ceapa verde sau fructele sunt la mare căutare, mai ales că ne aflăm la începutul Postului Mare, iar creştinii ortodocşi dau dovadă de spiritualitate prin renunţarea la anumite alimente pe bază de carne, ouă şi lapte. Deşi suntem abia la început de primăvară, comercianţii spun că buzoienii încep să caute verdeţurile după o iarnă întreagă în care au consumat numai cărnuri şi mâncăruri grele.
Postul Mare este cel mai aspru dintre cele patru posturi importante. Există buzoieni care cu multă voinţă reuşesc să îl treacă, alţii se rezumă doar la câteva zile, îndeosebi miercurea şi vinerea.
Nutriţioniştii sunt de părere că există în acest moment toate alimentele posibile care pot înlocui carnea, ouăle sau laptele pentru o perioadă de timp. Există şi câteva reguli astfel încât pe parcursul celor aproape 50 de zile să nu ne îmbolnăvim din cauza regimului strict.
Nu numai voinţa te poate ajuta să treci cu brio peste Postul Paştelui. Mai este nevoie şi de sănătate. Anumite afecţiuni se pot agrava în cazul în care un pacient se abţine de la consumul unor alimente sau din contră face abuz.
Nutriționiștii spun că din alimentaţie nu trebuie să lipsească lichidele. Fără un consum de apă adecvat, sănătatea poate fi afectată de un regim alimentar restrictiv. Iar cel mai important, la finalul perioadei de post, este recomandată o trecere uşoară şi controlată spre vechiurile obiceiuri alimentare.
Nutriţioniştii sunt de părere că, în perioada postului, trebuie evitat excesul de preparate, precum pate vegetal sau mezeluri produse din înlocuitori ai cărnii.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ