Postul Paștelui încurcat de facturi

0
6

“În post” au intrat și vânzările din Piața Centrală
Postul Paștelui era perioada în care comercianții din Piața Centrală vindeau cantități importante de fructe, legume și verdețuri. Furnicarul de altă dată în care oamenii veneau și se tocmeau uneori cu piețarii a dispărut. Și cu el și atmosfera… Sărăcia s-a adâncit direct proporțional cu creșterea prețurilor la energie iar facturile sunt pe primul plan în lista de cheltuieli. Prin urmare, vânzările din piețele agro-alimentare au scăzut drastic. O spun cu părere de rău vânzătorii care nu mai întrevăd prea curând vremurile de altă dată.
Un kilogram de roșii costă în jur de 20 de lei, o salată verde 2-3 lei iar fructele se pot găsi într-o varietate de feluri și de prețuri. Cu toate acestea, buzoienii au din ce în ce mai puțini bani. Drept urmare și postul este ținut cu alimente ceva mai puțin variate.
Postul Paștelui a început în data de 27 februarie, este cel mai lung și cel mai aspru din an desfășurându-se pe o perioadă de 40 de zile, până la sărbătoarea Învierii Domnului din data de 16 aprilie.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ