Povestea emoționantă a unui veteran din Mânzălești

0
83

La 100 de ani și-a împrejmuit singur casa cu gard, lucrează în gospodărie și mânuiește pușca
Câteva săptămâni îl mai despart pe Gică Baciu din comuna Mânzălești de centenar, dar cu toate acestea este sprinten și muncitor ca un tânăr de 20 de ani. Își aduce aminte limpede de clipele petrecute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, de foamete dar voios cântă, își lucrează pământul și din când în când mai pune mâna pe pușca de vânătoare. O poveste emoționantă a unui bărbat care își împarte timpul cu natura, singurătatea și munca, fără a abandona în nicio clipă pofta de viață.
Viorel Bănică, un localnic din Lopătari a reușit să ajungă la Gică Baciu, un locuitor al comunei Mânzălești care împlinește în curând frumoasa vârstă de 100 de ani. Întâlnirea s-a transformat într-o poveste de viață și speranță.

VIOREL DANIEL BĂNICĂ FACEBOOK
“Nenea Gica Baciu din localitatea Mânzălești împlinește în data de 4 mai 2022 vârsta de 100 de ani. Sprinten si vioi, l-am găsit…venind de la cumpărături, de la magazinul sătesc din localitate. Veteran în al Doilea Război Mondial și bun gospodar, mi-a arătat un gard de sârmă făcut singur de mâinile lui.”, amintește pe pagina sa de Facebook, cel care a realizat filmarea.
Are o fiică dar locuiește departe de casa părintească, la Buzău motiv pentru care toate treburile din gospodărie le face singur. Recunoaște că din când în când îl mai dor picioarele dar asta nu îl împiedică să își ducă la îndeplinire tot ceea ce își propune.
Își aduce aminte de parcă s-ar fi întâmplat ieri de perioada foametei de după război.
Din cînd în cînd mai pune mâna și pe pușca de vânătoare dar nu se mai încumetă să urce la munte. La final, seniorul își aduce aminte de o strofă a unui cântec care i se potrivește precum o mănușă.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ