POVEȘTILE GENERAȚIEI CU CHEIA LA GÂT, LA BIBLIOTECĂ

0
22

Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu a venit cu o soluție pentru cei mai mici dintre iubitorii de carte. Un proiect al Secției pentru Copii a Bibliotecii a fost demarat în urmă cu aproape o lună. „Povești uitate ale co¬pilăriei printre blocuri” invită copiii și părinții la o evadare în trecut pentru a descoperi povești vechi de peste 30 de ani, care au marcat copilăria generației cu gheia la gât.
Un copil care citește , va fi un adult care gândeste, spune un proverb. Părinții sunt invitați să își ia copiii de mână pentru a îi duce la bibliotecă și a le arăta ce citeau ei în anii copilăriei și a descoperi, totodată, amintiri dragi. Cărți care nu au fost reeditate de mai bune de 20 de ani îi așteaptă pe cititori să descopere sau să redescopere povești uitate ale anilor 80. Până în luna mai, pe pagina de Facebook a ¬Bi¬bliotecii Judeţene, pentru fiecare săptămână se va posta un rezumat al “Poveștii săptămânii”.
‘’Vi-l mai amintiți pe Amedeu, cel mai cumsecade leu sau pe prietenii lui, pinguinul Apolodor și cangurul Ilie? Au fost adunați în carte de Gellu Naum și așteaptă cuminți să fie redescoperiți de copii.”- Amedeu, cel mai cumsecade leu
Inițiativa a avut succes, iar reprezentantul Secției pentru Copii a Bibliotecii îi invită în continuare pe buzoieni la o incursiune în lumea poveștilor vechi , dar bune. Ca să poată împrumuta cărticelele, un părinte trebuie să își facă un permis de bibliotecă , dar le poate citi împreună cu copilul în spaţiul special amenajat .
sincroane
Așadar, copiii de ieri, părinții de azi, sunt provocați la o incursiune în lumea poveștilor din propria copilărie până la sfârșitul lunii aprilie.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ