ÎN PRAG DE GREVĂ

0
50

Organizațiile reprezentative ale medicilor de familie, împreună cu mai multe organizații de pacienți au decis sa formeze o coaliție care să susțină medicina primară. Coaliția „Solidari pentru Sănătate”, constituită în urmă cu două zile, la București, va organiza joi ample acțiuni în țară, urmând ca pe 15 noiembrie, protestul să culmineze cu un miting de amploare în Capitală.La Buzău, medicii de familie nu vor ieși deocamdată în stradă, ci vor căuta modalități de comunicare cu factorii responsabili.

Prin aceste acțiuni, noua Coaliție vrea să avertizeze clasa politică și instituțiile responsabile, cu privire la situatia de criză majoră prelungită în care se află sistemul național de asistență medicală primară și nevoia imperativă a sustenabilității acestui segment de îngrijire a pacienților.

Medicii de familie se plâng și de birocrație. De multe ori, actele medicale sunt scurtate de procedurile de întocmire a unor documente. În plus, nici legislația nu este foarte clară în ceea ce privește acordarea serviciilor medicale către anumite categorii de asigurați.

Dacă medicii de familie nu își vor rezolva problemele în urma discuțiilor pe care urmează să le poarte cu parlamentarii, aceștia sunt deciși să declanșeze un amplu protest în întreaga țară, care a fost deja programat pe 15 noiembrie.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ