PRĂPĂD ÎN JUDEȚ

0
241

Natura s-a dezlănțuit, în județul Buzău. Atât municipiul reședință de județ, cât si mai multe comune au fost lovite de grindină, care a produs pagube însemnate în culturile gospodarilor, multe dintre acestea fiind distruse. Din cauza cantității mari de apă căzută în timp scurt, canalizarea nu a mai făcut față și mai multe străzi din municipiu au fost inundate. De asemenea, vântul care suflat cu putere a pus la pământ mai mulți copaci, stâlpi de telefonie și a smuls tabla de pe acoperișurile caselor. Probleme au fost și pe DN 10 la Siriu acolo unde pe carosabil au căzut pietre de pe versanți iar drumarii au fost nevoiți să oprească circulația până la curățarea șoselei.
Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe zone ale județului Buzău. Ploaia torențială la munte, vântul puternic și grindina în zonele mai joase au produs pagube însemnate și au pus autoritățile în alertă. Primele probleme au apărut la munte. Traficul rutier a fost oprit zeci de minute pe Drumul Național 10, în amonte de Barajul Siriu, unde au fost semnalate căderi de pietre pe carosabil. Secția de Drumuri Naționale Buzău a intervenit cu utilaje pentru curățarea carosabilului. Problemele au continuat în zona de câmpie unde, pe alocuri, grindina de dimensiuni însemnate a distrus culturile localnicilor și a afectat pomii fructiferi.
Vântul puternic a făcut pagube și pe drumul spre Smeeni. Timp de aproape o oră, au fost instituite restricții de circulație pe DJ 203D, după prăbușirea unui stâlp de telefonie. Probleme au fost și pe străzile din municipiul Buzău, unde s-au format adevărate lacuri. Canalizarea nu a făcut față cantității mari de precipitații și pe mai multe artere din oraș apa trecea chiar de glezne.
Lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit și pe strada Petroasele din municipiul Buzău pentru eliberarea carosabilului de un copac căzut. Din fericire nu au fost autoturisme afectate.

DENISA IRIMIA/ ANDREI METELEANU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ