Prăpăd în zona de munte a judeţului

0
265

Vremea continuă să creeze mari probleme în judeţul Buzău. Cei mai afectaţi de fenomenele meteo extreme sunt locuitorii din zona de munte. Lângă Nehoiu, mai multe gospodării au fost inundate, iar localnicii au primit ajutor din partea pompierilor militari.
Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitaţi, iar, să vină în sprijinul populaţiei în zonele afectate de polile abundente. De această dată a fost vorba despre localitatea Chirleşti ce aparţine de oraşul Nehoiu. Militarii de la ISU au intervenit marţi, dimineaţă, pentru evacuarea apei din 4 curţi inundate, precum şi dintr-o locuinţă şi un magazin sătesc. La faţa locului au fost mobilizaţi 5 subofiţeri şi un ofiţer, ce au acţionat cu două autospeciale, două motopompe. Pompierii au fost ajutaţi de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate, care a intervenit cu o motopompă, precum şi de trei jandarmi. Probleme au fost şi pe Drumul Naţional 10 care leagă Buzăul de Braşov. Şoseaua a fost închisă iar, astăzi, în jurul orei 13, pe ambele sensuri de mers.

“Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 10, în zona localităţii Păltineni, judeţul Buzău, circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers, din cauza aluviunilor care au acoperit suprafaţa carosabilă. Se aşteaptă utilaje SDN pentru degajarea drumului şi remedierea problemei.”

Din nefericire fenomenele meteo extreme s-au soldat şi cu un eveniment tragic. Un accident rutier s-a produs luni seară, se pare că tot din cauza carosabilului umed, pe DN 10, pe raza comunei Vipereşti. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că în timp ce conducea un autoturism pe drumul naţional, din direcţia Braşov către Buzău, un bărbat de 47 de ani din Verneşti ar fi pierdut controlul asupra direcţiei împrejurare în care maşina a părăsit partea carosabilă şi s-a lovit de un copac. În urma evenimentului, bărbatul de 47 de ani a decedat.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ