PREFECT DE LA PLUS, SUBPREFECŢI DE LA PNL

0
524

Funcția de prefect al județului Buzău a revenit printr-o decizie luată luni seară, la nivel central, Alianţei USR PLUS. Mai exact, un reprezentant PLUS va fi instalat în cea mai înaltă poziţie de la Casa Albă, iar cele două funcţii de subprefect vor fi atribuite, conform aceleiaşi înţelegeri Partidului Naţional Liberal.
PLUS Buzău este marele câştigător al împărţirii funcţiilor de conducere de la Prfectură. Unul dintre reprezentanţii acestei formaţiuni, cel mai probabil preşedintele acesteia, Mihai Moraru va fi numit în funcţia de prefect al judeţului. El va fi secondat de doi subprefecţi desemnaţi de Partidul Naţional Liberal, iar filiala USR Buzău nu va avea nici un post în Instituţia Prefectului. Decizia a fost luată, la nivel central, în cadrul coaliţei de guvernare, dar şi în cadrul Alianţei USR PLUS, în baza unui algoritm.
USR Buzău, care ţintea una din funcţiile de la vârful Prefecturii pentru unul dintre membrii săi, a rămas pe dinafară, dar conducerea partidului care formează alianţa cu PLUS, acceptă, rezultatul transmis de la Bucureşti.
Nici liberalii nu se simt foarte confortabil în urma deciziei de la Centru, deoarece ei îşi făcuseră calcule pentru numirea unui prefect de la PNL. Preşedintele orgnanizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, deputatul Gabriel Avrămescu recunoaşte că rezultatul alegerilor parlamentare nu a fost unul care să permită filialei buzoiene să îşi impună punctul de vedere la negocierile de la centru. Astfel, liberalii sunt nevoiţi să se mulţumească cu cele două funcţii de subprefect.
Preşedintele PLUS, omul de afaceri Mihai Moraru, cotat cu cele mai mari şanse să devină prefect al judeţului Buzău nu a putut fi contactat. Reprezentanţii USR şi PNL susţin că nominalizarea persoanelor care vor ocupa funcţiile din Prefectură va fi făcută în scurt timp în forurile de conducere ale formaţinilor politice, urmând ca acestea să fie transmise la Bucureşti. Trebuie precizat că printr-o recentă modificare a Codului Administrativ, funcţiile de prefect şi de subprefect au devenit unele politice, iar cei ce le ocupă nu vor mai avea statut de funcţionar public ci de demnitar.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ