PREFECTUL A DEMISIONAT

0
22

Prefectul judeţului Buzău a demisionat la început de an. Leonard Dimian a anunţat printr-o postare pe o reţea de socializare care sunt motivele pentru care a renunţat la funcţia pe care o ocupa de la sfârşitul anului 2019.

Prefectul judeţului, Leonard Dimian şi-a dat demisia. El a făcut anunţul luni, dimineaţă, printr-o postare pe Facebook, în care face şi un scurt bilanţ al mandatului, care a fost unul marcat de pandemia de coronavirus.

“Eu am pășit în 2021 mai optimist, cu speranța că vom învinge pandemia de Coronavirus și ne vom putea relua obiceiurile care ne făceau fericiți.
Pandemia de COVID-19 a fost provocarea mandatului meu de prefect al județului Buzău.
La câteva luni după ce am fost învestit prefect, în luna martie 2020, județul nostru înregistra primele cazuri pozitive de SARS CoV-2. De atunci, cea mai multă energie și implicare au fost canalizate către măsurile menite să protejeze populația județului de acest temut virus. Consider că prin eforturile depuse și prin măsuri uneori mai dure, am reușit să ținem în frâu răspândirea bolii și, iată, că noul an găsește județul nostru într-un scenariu verde, dacă ne raportăm la numărul de îmbolnăviri/1000 locuitori(…)”

În încheierea mesajului său, Leonard Dimian a precizat că demisia sa este una de onoare şi un act firesc în condiţiile în care Guvernul care l-a numit în funcţie, a fost înlocuit.

“Pe parcursul perioadei în care am deținut calitatea de subprefect, apoi de prefect, am fost tot timpul conștient că funcția este vremelnică.
Așa că astăzi am decis să îmi anunț oficial demisia din funcția de prefect al județului Buzău.
Este o demisie de onoare! Am înțeles să fac acest lucru după ce Guvernul care m-a susținut și care a susținut toate proiectele județului pe perioada în care eu am fost la conducerea Prefecturii a fost schimbat.
Este o experiență pe care o voi purta în suflet ca pe un dar!
Plec cu sentimentul datoriei împlinite!
A fost o onoare pentru mine să îmi servesc țara și pe buzoienii mei dragi!”, a transmis Leonard Dimian.

După demisia prefectului, instituţia va fi condusă de unul dintre cei doi subprfecţi, iar în zilele următoare se aşteaptă ca Guvernul să numească un nou prefect al judeţului Buzău.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ