PREFECTUL S-A VACCINAT FĂRĂ PROGRAMARE

0
64

Lui Silviu Iordache i-a fost administrată prima doză de ser Asta Zeneca
Prefectul Silviu Iordache a fost unul dintre primii buzoieni care au beneficiat de vaccinare fără să se fi programat anterior. În prima zi, în care acest lucru a devenit posibil, prefectul a mers la centrul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu şi a fost vaccinat cu serul Astra Zeneca.
Începând de vineri, oricine doreşte să se vaccineze împotriva Covid 19 cu serul Asta Zeneca, o poate face fără programare. Persoanele se pot prezenta direct, fără a se mai înscrie pe platformă, în centrele în care se administrează acest vaccin și în care sunt locuri disponibile. Printre buzoienii care au beneficiat de acestă facilitate s-a numărat şi prefectul judeţului Buzău, Silviu Iordache. El s-a prezentat, în jurul orei 13 la centrul de vaccinare de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, unde a fost imunizat cu Astra Zeneca.
Totodată, prefectul Silviu Iordache, care a trecut prin experienţa infectării cu Covid 19, anul trecut, a ţinut să ofere un exemplu şi să-i îndemne pe locuitorii judeţului să se vaccieze în număr cât mai mare.
Pe lângă posibilitatea vaccinării fără programare, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a dispus, în urmă cu o săptămână măsuri pentru asigurarea vaccinării angajaților operatorilor economici cu vaccinul AstraZeneca. Astfel angajații companiilor pot solicita vaccinarea, direct la locul de muncă. În cazul în care operatorii economici nu au personal medico-sanitar propriu suficient, vor organiza acțiunea de vaccinare în spațiile proprii și vor solicita către direcția de sănătate publică mobilizarea de echipe de vaccinare mobile care sunt disponibile în centrele de vaccinare AstraZeneca. Aprovizionarea cu doze de vaccin se va realiza fie direct la centrele de vaccinare, fie prin intermediul centrelor de vaccinare fixe de care țin echipele mobile de vaccinare.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ