PREFECTURA CERE AJUTOR DE LA GUVERN PENTRU INUNDAȚII

0
35

Aproape douăzeci de localități au fost afectate, în judetul Buzău , în urma cantităților mari de precipitații din ultimele două săptămâni ale lunii iunie. Drumuri județene și comunale, au fost grav avariate, unele localități au fost izolate câteva zile. Drept urmare, comisii mixte constituite prin ordine ale Prefectului s-au deplasat la fața locului și au constatat pagubele produse.
În cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, a fost aprobat un proiect de hotărâre privind evaluarea pagubelor produse de precipitații din ultimele două săptămâni ale lunii iunie, la drumurile județeane și locale. Comisiile care au constatat pagubele susțin că este nevoie de resurse financiare pentru execuția de lucrări de refacere a infrastructurii. De asemena, lucrări urgente de intervenție sunt necesare la podul care traversează pârâul Slănicel.
În momentul de față, aceste lucrări nu pot fi susținute cu fonduri de la bugetul județului și din bugetele locale, În acest caz, Instituția Prefectului cere ajutorul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.
În fiecare an, la Buzău, ploile torențiale izolează localități, îngreunează circulația rutieră, din cauza eroziunilor de mal, formarea de șanțuri și spălare de balast.

SÎRBESCU IULIANA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ