Prefectura face apel pentru protejarea mediului

0
182

Comune fără contracte de salubritate
Prefectura atrage atenția cu privire la situația serviciilor de salubritate din județ. Există mai multe comune care nu au servicii de colectare a deșeurilor iar acest lucru poate impacta mediul înconjurător. Pentru a ne putea bucura de un mediu sănătos, atrag atenția reprezentanți prefecturii, este nevoie de implicare.
Cele mai pitorești zone ale județului Buzău sunt deseori și cele mai poluate. Reprezentanții Prefecturii Buzău atrag atenția cu privire la faptul că mai multe comune nu au servicii specializate de colectare a deșeurilor iar rezultatul este un mediu încărcat de deșeuri și mai puțin atractiv din punct de vedere turistic.
Primarul comunei Lopătari a declarat că sistemul de salubritate existent în localitate este ineficient motiv pentru care în câteva luni va lua naștere un altul.
Vestea bună este că o bună parte din comunele județului Buzău și-au încheiat până la acest moment contracte cu firme specializate de colectare a deșeurilor.
Weekendul trecut a avut loc o acțiune de ecologizare pe râul Buzău,în zona localității Pătârlagele organizată de către Apele Române Buzău-Ialomița. Albia râului Buzău reprezintă una dintre cele mai poluate zone ale județului, loc în care anual se acumulează tone de deșeuri, în special PET-uri.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ