PREFECTURA, LA BILANȚ

0
161

Prefectura Buzău a tras linie și a făcut bilanțului anului 2018. Au fost rezolvate multe dintre probleme, însă mai există multe lucruri ce nu au fost puse la punct. Cel mai mult se lucrează la partea de legalitate a documentelor, dar și la comisia de fond funciar.
Prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, a prezentat vineri, un bilanț al activității instituției pe care o conduce, pentru anul 2018. La întâlnirea ce s-a desfășurat la Consiliul Județean au fost prezenți subprefectul Lucian Foca, primarul Constantin Toma, primari ai localităților din județ sau reprezentanţi ai acestora, respectiv directori sau funcţionari ai serviciilor publice deconcentrate. Înainte de a citi raportul, șefa Casei Albe a ținut să facă unele precizări cu privire la obiectivele și răspunderile pe care și le-a asumat în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, de la învestire.
Totodată, Carmen Ichim a enumerat câteva dintre probleme cu care, nu numai Prefectura Buzău se confruntă, ci și celelalte instituții deconcentrate. Este vorba despre lipsa acută de personal, valoarea salariilor și volumul enorm de muncă, ce vor exista şi pe parcursul acestui an.
De departe, cea mai complexă activitate rămâne cea de verificare a legalităţii documentelor administrative şi a modului de aplicare a actelor normative în acţiuni planificate. În plus, pentru acest an au fost trasate deja obiectivele ce trebuie rezolvate.
Pentru acest an, reprezentanții Prefecturii spun că, până acum cea mai mare provocare este gestionarea focarelor de pestă porcină africană.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ