PREFECTURA, TOT CU CONTURILE BLOCATE! Se fac demersuri pentru rezolvarea cererilor

0
145

Prefectura continuă să functioneze cu conturile blocate. Din cauza unor retrocedări care nu au fost puse în practică, instanta a decis ca atât pe conturile institutiei, cât si ale prefectului Carmen Ichim să se instituie popriri. Între timp, reprezentantii Institutiei Prefectului fac demersuri pentru a pune a rezolva cererile reclamantilor.
La câteva zile de la instalarea în fotoliul de prefect, Carmen Ichim s-a trezit cu conturile instituției, cât și cele personale blocate. Totul a pornit de la câteva cereri de retrocedare care nu au fost puse în practică de ani de zile. Reclamanții s-au adresat instanței, iar judecătorii au decis să instituie popriri.
Între timp, pentru ca Instituția Prefectului să poată funcționa, Carmen Ichim, împreună cu ceilalalți membri ai Comisiei de fond funciar au făcut demersuri pentru ca reclamanții să intre în posesia terenurilor cerute.
Cazul de la Vâlcelele nu este singular. Astfel de situații se mai petrec acum și în localitățile Săgeata și Stâlpu, iar pentru fiecare zi de întârziere, Prefectura este penalizată cu sume cuprinse între 100 și 500 de lei. Prefectul Carmen Ichim afirmă că acestea sunt unele dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă de la instalarea sa în funcția de conducere de la Casa Albă.
Întârzierile în rezolvarea cererilor legate de retrocedări de terenuri au fost cauzate și de lipsa unui prefect timp de câteva luni. Până la numirea lui Carmen Ichim, Comisia de fond funciar nu a putut funcționa.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ