PREFECTURA VA TRANȘA CONFLICTUL! Dintre Primărie și Compania de Apă

0
67

Institutia Prefectului trebuie să se pronunte asupra unui episod din scandalul dintre Primărie si Compania de Apă. O hotărâre de Consiliu Local a stârnit nemultumirea în rândul unor consilieri, care spun că proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat. De cealaltă parte, reprezentantii Serviciului juridic din Palatul Comunal spun că toate procedurile legale au fost respectate. Acum, Prefectura va fi institutia care va decide cine are dreptate în acest conflict.
La ultima ședință a Consiliului Local Municipal de la finele lunii mai, proiectul de hotărâre privind acordarea unui mandat special Georgetei Cristea pentru a reprezenta municipalitatea în Adunarea Generală a Companiei de Apă a stârnit păreri pro și contra in randul consilierilor. Cel care a ridicat primul problema a fost chiar social-democratul Constantin Florescu, până atunci un susținător al primarului Constantin Toma. De asemenea si cativa consilieri din opoziție nu au fost de acord cu proiectul aflat pe ordinea de zi a ședinței. În cele din urmă, s-a trecut la vot si conform secretarului Roxelana Radu, proiectul a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat. Acum proiectul a ajuns pe masa juriștilor din cadrul Prefecturii, care trebuie să se pronunțe cu privire la legalitatea acestui proiect al Consiliului Local.
Între timp, după ce Primăria a trimis către Instituția Prefectului întreaga documentație, și Compania de Apă a depus o contestație legată de același proiect. Astăzi, pe masa prefectului Carmen Ichim a ajuns o sesizare și din partea unui consilier local.
Acum toate doumentele sunt analizate de către juriștii din Prefectură, care trebuie să se pronunțe dacă proiectul a fost aprobat legal sau nu. Un răspuns în acest sens va fi oferit de prefectul județului la finele acestei săptămâni.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ