PREFERĂ SĂ STEA PE STRADĂ

0
116

Preferă să stea pe străzi decât într-un spaţiu încălzit. Vorbim despre oamenii fără adăpost, care nu prea s-au înghesuit la Centrul de zi și de noapte, în ciuda vremii geroase. Puțin peste 30 de persoane au ajuns în adăpostul social, unele dintre ele, adunate de polițiștii locali de la scările de bloc.
Gerul nu îi sperie pe oamenii fără adăpost. În ciuda faptului că termometrele indică, pe timpul nopții, temperaturi negative, aceștia preferă să trăiască în continuare pe străzi. Puțin peste 30 de oameni au venit, în ultimele zile, la Centrul de zi și noapte pentru persoanele fără adăpost, cei mai multe adunați de polițiștii locali de pe lângă blocurile din municipiu sau de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.
Printr-un protocol semnat între conducerea centrului social, Poliţia Locală şi Ambulanţă, oamenii străzii sunt direcţionaţi către aşezământ, după efectuarea unui control medical. Alţi cetăţeni fără adăpost îşi iau inima în dinţi şi bat la uşa Centrului, pentru a fi cazaţi pe durata intemperiilor. Dar cei mai mulți preferă să trăiască în continuare sub cerul liber din diferite motive, fie că pot câștiga un ban din cerșit, fie din cauza dependenței de alcool.
Conducerea Centrului dă asigurări că adăpostul poate primi un număr şi mai mare de oameni fără adăpost. În caz că vremea rea va persista, va fi suplimentat numărul de saltele.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ