PREGĂTIRE ÎN CAZ DE DEZASTRE, LA CRUCEA ROŞIE

0
62

Crucea Roşie vine în sprijinul buzoienilor şi îi învaţă ce au de făcut în situaţia producerii unui dezastru. Un curs adresat populaţiei se află în plină desfăşurare, iar cei interesaţi primesc informaţii utile, pentru că ceea ce este pregătit în casă, poate face diferenţa între viaţă şi moarte în caz de calamităţi naturale.

Buzăul este un judeţ expus la dezastre naturale, în special la cutremure, iar locuitorii trebuie să ştie ce au de făcut în situaţii extreme. De aceea, reprezentanţii Crucii Roşii au iniţiat un proiect derulat la nivel naţional în cadrul căruia, formatori special pregătiţi susţin cursuri gratuite de pregătire în caz de dezastre.

Participanţilor la curs li s-a explicat de către formatorul Crucii Roşii, ce trebuie să aibă în casă şi cum să folosească anumite obiecte în caz de urgenţă, fie că este vorba de un cutremur, sau de un incendiu.

În proiect sunt înscrise 400 de persoane din întreg judeţul, însă cei de la Crucea Roşie spun că oricine vrea să primescă informaţii poate participa la cursul care are o durată de 6 ore. Cursurile se organizează până în luna februarie, inclusiv şi oricine vrea să îl urmeze se poate înscrie la Crucea Roşie. (Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ