PREGĂTIRI DE IARNĂ

0
105

Se lucrează la foc continuu pentru ca buzoienii să aibă căldură și apă caldă în apartamente, însă timpul este din în ce mai scurt. Dacă pregătirea cazanului de zece gigacalorii din cartierul Dorobanți este pe ultima sută de metri, apar noi proiecte și pentru zonele în care nu există rețea de gaze. Vorbim despre blocurile muncitorești de la periferia orașului, pentru care se vor înființa centrale termice pe peleți.
Montarea și punerea în funcțiune a cazanului de 10 gigacalorii din cartierul Dorobanți dau bătăi de cap muncitorilor. Furnizarea apei calde va mai întâriza câteva zile, iar după această etapă urmează pașii necesari astfel încât noua centrală de cartier să poată furniza energie termică pentru încălzirea apartamentelor racordate la sistemul centralizat. Numai că noua modalitatea de furnizare a agentului termic a trezit ceva suspiciuni pentru buzoieni, care își pun întrebări legate de poluarea ce ar putea veni de la cazanul montat în cartierul Dorobanți.
Dacă pentru cei mai mulți dintre buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire există asigurări că vor avea căldură în apartamente în această iarnă după punerea în funcțiune a centralei din cartierul Dorobanți, există și zone în care au trebuit găsite alte soluții. Vorbim despre blocurile muncitorești de la periferia orașului, situate vizavi de Drăgaică. În zonă nu există rețea de gaze, iar furnizarea agentului termic nu mai este posibilă. Prin urmare, municipalitatea va achiziționa o centrală pe peleți.
În cele cinci blocuri locuiesc aproximativ 400 de familii.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ