PREGĂTIRI DE IARNĂ

0
117

Autoritățile se pregătesc de iarnă. Marți, membrii Comitetului pentru Situații de Urgență au fost convocați în ședință pentru a pune la punct ultimele detalii înainte de prima zăpadă. Dacă în cazul drumurilor județene, pregătirile sunt în grafic, la cele județene încă se lucrează.
Iarna bate la ușă, iar autoritățile se declară pregătite să facă față primului val de ger. Luni, a fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, ședință în cadrul căreia instituțiile responsabile au prezentat graficul pregătirilor pentru iarnă, la acest moment. Chiar dacă declarativ suntem pregătiți să facem față primelor înzăpeziri, situația reală este opusă declarațiilor.
Dacă în cazul drumurilor naționale, situația este destul de incertă și ne așteptăm la ce este mai rău, în cazul șoselelor județene pregătirile par în grafic. O echipă a Consiliului Județean va începe și controalele în teren pentru a verifica dacă cele declarate de firmele de deszăpezire se regăsesc și în realitate.
Prefectul județului spune că nici anul aceste zăpada nu va crea mari în probleme în județ. În plus, la fel ca și în iarna trecută, cetățenii care nu vor ajuta militarii la deszăpezire nu vor primi deloc sprijin.
Reprezentanții Prefecturii Buzău anunță însă că nu se mulțumesc doar cu asigurari din partea responsabililor. Astfel ca, în scurt timp, vor trimite pe teren echipe mixte de control care vor verifica dacă autoritățile locale dispun de utilajele necesare, combustibil, stocuri de nisip, antiderapant, sare și echipe de lucrători care să asigure intervenția în cazul producerii de înzăpeziri pe drumurile județene și comunale.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ