PREGĂTIRI PENTRU PRIMA ZĂPADĂ

0
270

Autoritățile județene susțin că sunt pregătite pentru iarnă, inclusiv pentru primele zăpezi. Au fost încheiate contractele pentru deszăpezire, iar utilajele vor fi pregătite să intervină, în caz de nevoie. Există, însă o excepţie, în ceea ce priveşte drumurile judeţene din zona Râmnicului, pentru care vor fi semnate contracte în perioada imediat următoare.
Venirea iernii şi primele zăpezi nu ar trebui să mai ia prin surprindere autorităţile judeţului. Pregătirile pentru intervenţii în caz de căderi abundente de zăpadă au fost făcute, cel puţin la nivel formal. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit marţi dimineaţă într-o şedinţă a luat act de faptul că au fost încheiate contractele pentru cele mai multe sectoare de drum, mai puţin pentru drumurile judeţene din zona râmnicu Sărat. Există promisiuni că, în perioada imediat următoare va fi rezolvată şi această problemă.
Conducerea Prefecturii şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă urmează să facă verificări, în teren pentru a se asigura că utilajele sunt pregătite să intervină atunci când va fi nevoie.
Un alt aspect pe care reprezentanţii autorităţilor judeţene îl vor verifica este montarea parazăpezilor. Pe drumurile naţionale, au fost montate, o parte din acestea, iar în continuare urmează să fie instalate parazăpezi în zonele sensibile, unde în anii trecuţi şoselele au fost înzăpezite.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ