PREGĂTIRI PENTRU SEZONUL RECE

0
41

Odată cu răcirea vremii, autoritățile au început pregătirile pentru iarnă. Ca în fiecare an, factorii responsabili se declară pregătiți să facă față capriciilor vremii. În cadrul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, s-a întocmit un plan de măsuri ce trebuie puse în practică pe parcursul iernii. Iar până la finalul acestei luni, fiecare instituție responsbilă va rezenta stocul de material antiderapant, dar și starea și numărul utilajelor de deszăpezire cu care va acționa.
Iarnă se apropie, iar autoritățile trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a se evita situațiile nedorite. În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de marți, s-au dispus măsurile necesare să fie puse în practică în timpul iernii și s-a adoptat un planul de acțiune al instituțiilor în vederea asigurării tuturor serviciilor care să acționeze în sezonul de iarnă.
Atât Instituția Prefectului, cât și Consiliul Județean și Secția de Drumuri Naționale sunt pregătite pentru sezonul de iarnă, însă vor urma verificări atât la punctele districtelor de pe drumurile naționale, cât și la Consiliul Județean, dar și în comune. Comisia de control se va sigura că firmele care se ocupă de deszăpezire au suficient material antiderapant, dar și utilaje cu care să intervină.
Până la 1 noiembrie, instituțiile trebuie să fie pregătite pentru sezonul de iarnă, aceasta însemnând asigurarea de utilaje, întocmirea planurilor sau semnarea contractelor cu societățile care se ocupă de deszăpezire.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ