PREGĂTIȚI DE GUVERNARE

0
25

Liberalii buzoieni se declară pregătiți de Guvernare. Liderul organizației județene, deputatul Cristi Romanescu consideră că partidul pe care îl reprezintă este pregătit oricând pentru guvernarea României. Deputatul buzoian a vorbit și despre respingerea proiectului de lege privind amnistia și grațierea.
Deputatul Cristinel Romanescu, președinte al organizației județene a PNL Buzău este de părere că partidul pe care îl reprezintă este pregătit oricând pentru a prelua guvernarea României. Într-o postare pe pagina sa de socializare, deputatul scrie despre respingerea proiectului de lege privind amnistia și grațierea.
„Coaliția PSD -ALDE s-a destrămat după o guvernare dezastruoasă. PNL este pregătit in orice moment pentru a-și asuma răspunderea guvernării!
Astazi, Plenul Camerei Deputaților a respins, în calitate de for decizional, proiectul legislativ privind amnistia și grațierea. Fără amnistie și grațiere – PNL a spus ‘STOP’ proiectului controversat!”, a scris pe Facebook Cristinel Romanescu.
Legea amnistiei şi graţierii a fost respinsă, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor, care este forul decizional. Votul în plen a avut loc miercuri, Camera Deputaţilor find forul decizional în privinţa acestei legi. S-au înregistrat 176 de voturi în favoarea respingerii, unul împotrivă şi două abţineri. Marţi, Legea amnistiei şi graţierii, depusă din 2017 în Parlament, a fost respinsă de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, cu un vot în unanimitate.
Proiectul prevedea că se graţiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani. Proiectul a fost iniţiat de Guvernul Grindeanu în 2017 şi adoptat în acelaşi an de Senat.Opoziţia a strâns semnăturile necesare care au dus la convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară în această săptămână, iar unul dintre punctele ordinii de zi propuse este respingerea acestui proiect.
Şi PSD a anunţat, zilele trecute, că susţine respingerea proiectului privind amnistia şi graţierea.

Denisa Irimia/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ