PREGĂTIȚI PENTRU VIITOR . Peste 100 de slujbe pentru tinerii din orfelinate

0
108

Tinerii care provin din centrele de plasament au avut, astăzi, ocazia să își găsească o slujbă. Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă a organizat o bursă dedicată lor, unde au fost prezenți 11 angajatori ce au pus la bătaie peste 100 de slujbe. Unii dintre tineri au avut succes și au fost chemați la un loc de muncă.
Au împlinit 16 ani și deja se pregătesc să își ia viața în piept. Vorbim despre tinerii care trăiesc în centrele de plasamet și care își caută un loc de muncă. Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă a venit în sprijinul acestor tineri și a organizat o bursă speciala, unde au fost prezenții 11 angajatori care au pus la bataie peste 100 de slujbe. Organizatorii spun că bursa se va dovedi un succes dacă măcar 10% dintre cei prezenți vor fi angjti.
La Bursa organizată astăzi au venit atât tineri care pot munci doar pe perioada vacanței de vară, cât și cei de vârsta majoratului, care caută să se califice într-o meserie din care să câștige un salariu lunar.
După ce au vizitat standurile și au consultat oferta angajatorilor, unii dintre tineri au avut succes și au fost anajati.
Și angajatorii s-au arătat mai indulgenți chiar dacă tinerii nu au prea multă experiență, patronii i-au invitat totuși să dea o probă de lucru și chiar le oferă posibilitatea de a se califica.
La Bursa locurilor de muncă au fost prezente și alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Printre slujbele oferite se numără cele de confecționer, agent curier, lăcătuș mecanic sau gestionar.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ