PRELUAREA CLĂDIRILOR DE LA ”NENIȚESCU”, MOTIV DE SCANDAL

0
45

Majoritatea social-democrată din Consiliul Local Municipal a fost învinsă de opoziție la unul dintre proiectele de hotărâre supuse dezbaterii în ședința ordinară a lunii octombrie. Este vorba despre un proiect de hotărâre ce prevedea darea în administrare a clădirilor Liceului Costin Nenițescu celor de la Mihai Eminescu, pe perioada cât aceștia vor învăța în localul de pe strada Transilvaniei.
Discuțiile au pornit de la consilierul liberal Liviu Barbu, care a cerut retragerea de pe odinea de zi a două proiecte ce vizau Liceul ”Costin Nenițescu” pentru că acestea nu ar fi fost „gândite cum trebuie”, însă primarul Constantin Toma nu i-a dat dreptate decât în cazul unuia dintre proiecte. Disensiunile au continuat și la momentul votului când liberalul i-a solicitat primarului Constantin Toma să găsească o soluție ca cele două laboratoare utilate în această vară, cu bani proveniți dintr-o sponsorizare, să rămână în administrarea celor de la ”Costin Nenițescu”, mai ales că elevii au nevoie să își desfășoare orele de practică în acel loc. Mai mult, potrivit consilierului Liviu Barbu, una din clauzele din contractul de sponsorizare prevede ca laboratoarele să rămână în administrarea celor de la Nenițescu pentru a școlariza acolo elevii. În caz contrar, suma primită cu titlu de sponsorizare va trebui returnată, plus eventuale penalități de întârziere până la achitarea datoriei.
În replică primarul Constantin Toma le-a recomandat consilierilor să voteze pentru aprobarea proiectului, spunând că va discuta personal cu sponsorul pentru ca Liceul ”Costin Nenițescu” să nu fie nevoit să ramburseze sumele primite ca sponsorizare.
Proiectul fiind unul de patrimoniu avea nevoie de o majoritate calificată, însă la momentul bilanțului nu a întrunit necesarul de două treimi și astfel a fost respins ceea ce l-a nemulțumit pe primarul Constantin Toma.
Primarul sugerează că votul ar avea drept scop și o intenție a conducerii Liceului Tehnologic ,,Costin Neniţes¬cu”, care ar urmări să se opună unui deznodământ previzibil, și anume, în viitor, cele două licee, numărul 5 și 8, ar putea deveni o singură unitate de învăţământ, cu profil tehnologic.
Edilul a mai precizat că, după încheierea lucrărilor de reabilitare a Colegiului Naţional ,,Mihai Eminescu”, clădirile de pe strada Transilvaniei ar putea să găzduiască o facultate de Agronomie.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ