PREMIERĂ PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL TEHNIC BUZOIAN

0
59

Premieră pentru absolvenții de liceu, cât și pentru învățământul buzoian. O clasă de şcoală post liceală pentru profilul tehnician în aparatură medicală, va fi înființată la Liceul Tehnologic Grigore Moisil.
O noutate pentru învățământul buzoian, este înființarea unei clase postliceale, cu specializarea tehnician în aparatură medicală, la Liceul Tehnologic Grigore Moisil. Se ştie că este o nevoie acută de meșteri, în toate domeniile, iar sistemul medical nu face excepţie, pentru că orice aparat aflat într-un cabinet medical, are nevoie de o întreținere sau reparaţii.
Liceul Grigore Moisil, își păstrează tradiția şi se axează pe profiluri bazate pe electronică, specializări unice în județ. Instituția s-a adaptat noilor vremuri, fiind singurul liceu tehnologic din județ, care desfășoară cursuri în limba engleză. De asemenea, absolvenții elevilor clasei a VIII-a care își doresc o carieră în producție media, pot opta pentru profilul tehnician-operator procesare imagine în cadrul Liceului Grigore Moisil.
Se spune că meseria este brățară de aur, însă, școlile profesionale au fost închise încă din 2009 în țara noastră, ceea ce a provocat o lipsă masivă a meseriaşilor. Învăţământul profesional în sistem dual a fost introdus în ţară în 2012, la cererea angajatorilor care nu găseau oameni bine pregătiţi în arte şi meserii. Chiar şi aşa, România încă se confruntă cu o lipsă de meseriaşi. Liceul Grigore Moisil este o soluție bună pentru absolvenții care doresc o meserie sigură și de viitor.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ