PREMIERE LA FESTIVALUL MUZEELOR

0
28

Muzeul Judeţean Buzău pregăteşte cea de-a doua ediţie a Festivalului Muzeelor. Şi-au anunţat participarea numeroase muzee din ţară dar şi din Republica Moldeova. Pe lângă conceptele expoziţionale prezentate de participanţi, organizatorii aununţă şi două premiere.
După experienţa reuşită de anul trecut Muzeul Județean Buzău, organizează cea de-a doua ediţie a Festivalului Muzeelor din România, MuseumFest. Evenimentul se va desfăşura în perioada 10-12 mai.
Și în acest an MuseumFest se bucură de participarea a numeroase muzee naționale, județene și municipale. De asemenea, ediția din anul 2019 înregistrează două premiere. În primul rând este vorba despre participarea Muzeului de Istorie și Etnografie, Soroca, Republica Moldova ce va prezenta Albumul de cusături și de covoare populare românești culese cu precădere din Bucovina și Basarabia de Nord. În al doilea rând, organizatorii de la Muzeul Judeţean Buzău anunţă implementarea conceptului Tech&Culture – prezentare de echipamente tehnice și soluții de ultimă generație menite a fi utilizate în activitatea expozițională a muzeelor. Festivalul se deschide pe 10 mai la ora 14, iar pe 12 mai este programată sesiunea de închidere. Accesul la toate evenimentele este gratuity.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ