PRESTCOM SERV – ÎN INSOLVENȚĂ! Primarul a acuzat conducerea de incompetență

0
602

Miercuri, în Consiliul Local Municipal, s-a aprobat intrarea în insolvență a societății Prestcom Serv. Firma desprinsă din fostul RAM ar fi trebuit să efectueze lucrările de investiții și reparații ale rețelelor de apă și canal din orașul Buzău. Numai că în realitate, RAM și Compania de Apă n-au dat decât sporadic lucrări către Prestcom. Prestcom a rămas fără lucrări, a acumulat datorii la ANAF, iar insolvența va proteja o perioadă societatea de acțiunea fiscului care a pus popriere pe conturi.
Ședința de azi a durat mult și a fost tensionată. Primarul C-tin Toma a acuzat conducerea firmei de incompetență și lipsa unui orizont managerial.
Totodată edilul a precizat că societatea ar trebui să caute clienți în mediul privat pentru a se salva de la faliment întrucît, pe legea achizițiilor publice, încredințările directe sunt aproape imposibile. Cu această ocazie liberalul Șerban Nicolae și-a cerut scuze pentru exprimarea din ședința precedentă.
Scandalul a luat sfîrșit printr-un vot acordat aproape în unanimitate pentru insolvența societății. Firma va avea un administrator sindic și în acest fel se va detensiona și conflictul dintre conducerea firmei și o parte a salariaților.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ