PREŢ NESCHIMBAT PENTRU GIGACALORIE

0
47

Regia Autonomă Municipală menţine neschimbat preţul gigacaloriei pentru cei aproximativ 8 000 de abonaţi pe care îi mai are în prezent. Aleşii locali au aprobat, în şedinţa de luna aceasta a Consiliului Local Municipal, un preţ de aproximativ 300 de lei pe gigacalorie, acelaşi ca în iarna trecută.
Costurile pentru încălzirea locuinţelor vor fi aceleaşi ca iarna trecută pentru buzoienii care au rămas racordaţi la sistemul centralizat al Regiei Autonome Municipale. Menţinerea preţului penztru agentul termic este posibilă daprită unei subvenţii pe care Primăria a obţinut-o de la Guvern. Astfel, consumatorul casnic va plăti în jur de 300 de lei pe gigacalorie.
Conducerea Regiei, dă asigurări că toţi abonaţii vor primi agent termic, acesta fiind principalul obiectiv, deşi RAM funcţionează pe pierderi de multă vreme.
În cursul acestui an, la Buzău, un număr foarte mare de abonaţi ai RAM, s-au debranşat de la sistemul centralizat de încălzire. În luna ianuarie Regia avea 12 000 de abonaţi, iar în prezent numărul acestora a scăzut la aproape 8 000. Şi în sezonul rece, buzoienii care vor să se debranşeze de la RAM, o pot face, procedura fiind una simplificată.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ