PREȚ NOU LA GIGACALORIE

0
276

Lucrările pentru realizarea noului sistem de termoficare din municipiul Buzău sunt în toi. Până pe 26 august, reprezentanții Primăriei și cei ai Regiei Autonome Municipale speră că vor finaliza branșamentele și vor trece la primele probe astfel încât buzoienii să aibă căldură și apă caldă. Numai că după realizarea noului sistem, abonații se tem ca prețul plătit pentru gigacaloriile consumate să nu fie unul mai mare și greu de suportat din veniturile lor. Însă economiștii RAM Buzău au făcut deja un calcul, iar veștile pentru buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire sunt bune, mai ales că municipalitatea va acorda în continuare subvenții.
În această vară, peste 2.500 de buzoieni au decis să se debranșeze de la sistemul centralizat de încălzire fie de teama majorării prețului la gigacalorie, fie au crezut că nu vor avea căldură în apartamente. Însă în prezent, RAM mai are 10 mii de abonați care vor scoate de buzunar 250 de lei pentru fiecare gigacalorie consumată. Însă o analiză efectuată de Regia Autonomă a arătat că debranșările masive au făcut ca prețul gigacaloriei să fie mai mare.
În aceste condiții, buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire pot sta liniștiți în această iarnă pentru că facturile la căldură și apă caldă nu vor exploda.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ