PREȚURI MAI MARI LA APĂ

0
119

Buzoienii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru plata facturilor la apă. Conducerea Companiei de Apă a anunțat că este posibilă o creștere a tarifelor la apa potabilă și la canalizare, însă deocamdată nu poate avansa nici procentul de majorare și nici termenul de la care va intra în vigoare noul plan tarifar. Scumpirea este morivată de faptul că societatea trebuie să asigure cofinanțare într-un proiect de investiții majore.
Apă mai scumpă pentru buzoieni. Este anunțul făcut de reprezentanții Companiei de Apă. Scumpirea este motivată de faptul că societatea este nevoită să asiguire cofinanțarea unui proiect de investiții majore, a cărui valoare ajunge la 250 de milioane de euro. Compania de Apă este obligată să asigure cotă parte, de aproape 2% din valoarea lucrării.
Deocamdată conducerea Companiei de Apă nu poate avansa un termen de la care se va aplica majorarea prețurilor. Totodată nu s-a stabilit nici noul preț al apei și al serviciilor de canalizare. Scumpirea depinde de negocierea pe care operatorul o va face cu finanțatorul proiectului de investiții.
O altă motivație care stă la baza majorării tarifelor la apă și canalizare este faptul că prețurile aplicate în prezent au fost actualizate în urmă cu patru ani, iar între timp și cheltuielile au crescut.
Pe de altă parte, reprezentanții Companiei de Apă spun că scumpirile se vor regăsi și în calitatea apei pe care buzoienii o primesc la robinete. Managerul Companiei speră ca apa din municipiul Buzău să aibă o calitate crescută.
Prețul prea mare al apei a fost subiect de dispută între primarul Constantin Toma și fostul director Ionel Tescaru, cel care, în final, a fost înlocuit cu Simona Săvulescu.

DENISA IRIMIA/ ANDREI METELEANU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ