PREVENȚIA, IMPORTANTĂ DUPĂ STAREA DE URGENŢĂ

0
120

După data de 15 va exista mai multă libertate de mișcare, însă nu toate restricțiile vor fi eliminate. Așadar, asta nu înseamnă revenirea la viața care a fost înainte de această pandemie. În continuare trebuie să ținem cont de sfaturile specialiștilor, prevenția fiind cea mai bună armă .
Purtarea măștii este una dintre principalele măsurile de prevenire și limitare pentru răspândirea noului coronavirus. Cu toate acestea, utilizarea unei măști nu este suficientă pentru a asigura un nivel ridicat de protecție. Folosirea măștii trebuie combinată cu igiena adecvată a mâinilor și cu alte măsuri de prevenire a transmiterii noului coronavirus de la om la om.
Vor rămâne restricții în vigoare – se vor putea întâlni doar câte maximum 3 persoane, nu se va putea ieși la mall sau la restaurant, nu se va putea pleca din localitate fără un motiv serios.
Totodată, începând cu jumătatea lunii mai, există posibilitatea ca persoanele asimptomatice sau cu simptome ușoare să fie tratate la domiciliu.
Masca este, în continuare, obligatorie, în spațiile publice și în mijloacele de transport. Probabil, nu se va mai reveni niciodată la o viaţă normală aşa cum o ştim noi de dinainte de pandemie, pericolul nu a trecut, virusul circulă, iar prevenția este o măsură imperativă.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ