Prezența jurnaliștilor, limitată de președintele CLM Buzău

0
11

Tensiunile dintre Prefectură și Primăria Buzău se acutizează
Scandalul determinat de interzicerea acesului jurnaliștilor și cetățenilor la ședințele Consiliului Local Municipal Buzău se acutizează, în loc să fie stins. Cu toate că Instituția Prefectului a solicitat administrației locale din Buzău să modifice proiectul care face referire la accesul liber în cadrul ședințelor, conducerea primăriei a făcut modificări neclare. Spre exemplu accesul în sala de ședințe se realizează în limita locurilor disponibile, limită care este apreciată și stabilită de președintele de ședință. Care sunt criteriile funcție de care este stabilit un număr, din ce motiv există un număr limitat pentru jurnaliști și în definitiv de ce se limitează accesul în baza unor cifre, nu se detaliază în proiectul suspus dezbaterii publice.
Prin urmare, Instituția Prefectului a anunțat că cel mai probabil va ataca în instanță hotărârea Primăriei Buzău dar nu înainte ca ea să fie dezbătută în cadrul unei întâlniri la care să participe atât jurnaliștii, cetățenii intersați cât și autoritățile.
Regulamentul inițial de organizare și funcționare al Consiliului Local Municipal Buzău a fost aspru criticat din pricina accentelor netrasparente. Prin intermediul proiectului votat de majoritatea din CLM, accesul presei și cel al cetățenilor a fost interzis. Ulterior, proiectul a fost modificat însă în continuare prevederile sunt ambigue fapt ce a determinat Prefectura Buzău să reacționeze.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ