PREZENȚĂ NUMEROASĂ LA BURSĂ

0
174

Sute de șomeri au venit, vineri, la Bursa locurilor de muncă. Unii dintre ei chiar își căutau o slujbă, în timp ce alții așteptau doar ștampila care le permite să primească în continuare indemnizația de șomaj sau ajutorul social. Pe de altă parte, oferta angajatorilor a fost una bogată, însă candidații potriviți pentru posturile disponibile au fost cam greu de găsit.
Buzoienii fără un loc de muncă au avut, vineri, posibilitatea de a-și găsi o slujbă la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. La Buzău, târgul de joburi a fost organizat la Liceul Agricol. Zeci de firme au pus la dispoziția celor interesați locuri de muncă din domenii diverse, astfel încât și cei cu studii superioare și cei cu studii medii să se poată angaja. Din nefericire, unii dintre participanți au căutat la angajatori semnăturile necesare pentru prelungirea șomajului.
Pe de altă parte, cei care au avut interesul de a sta de vorbă cu angajatorii pentru obținerea un loc de muncă s-au ales cu promisiunea că vor fi chemați la un interviu.
Oferta angajatorilor a fost una destul de generoasă, de aproape o mie de locuri de muncă. O parte dintre acestea s-au adresat absolvenților de studii superioare. Doar că multe dintre aceste posturi rămân în continuare neocupate pentru că agenții economici nu reușesc să găsească persoane dornice de muncă.
Reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă spun că prezența numeroasă înregistrată la Bursă arată că piața muncii dă semne de revitalizare.
Șomerii au avut posibilitatea de a se înscrie la cursuri de calificare astfel încât, pe viitor, să poată obțină un loc de muncă mult mai ușor.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ