PREZENȚĂ PESTE AȘTEPTĂRI

0
45

Festivalul Filmului Francez a ajuns deja pe marile ecrane din 9 orașe românești, printre care și Buzăul. La cea de-a 21-a ediție a acestui eveniment cultural, au fost prezenți astăzi, peste 450 de elevi și profesori de la 22 de unități școlare din județul Buzău. Numărul acestora este aproape dublu fată de ediția de anul trecut a Festivalului Filmului Francez.

Între 9 și 19 noiembrie, Festivalul Filmului Francez ajunge pe marile ecrane din 9 orașe românești – București, Arad, Brașov, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești, Timișoara. La Buzău, cea de-a 21-a ediție a Festivalului Filmului Francez a fost organizată, pe 10 noiembrie, de Centrul Cultural Francofon Buzău, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Consiliul Județean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău, Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău.

Cele două proiecții ale filmului de animație ,,Regele și pasărea, au fost vizionate de peste 450 de elevi și profesori de la mai multe unități școlare din județul Buzău.

Participarea în număr foarte mare a elevilor la ediția din acest an a Festivalului Filmului Francez, a fost peste așteptările organizatorilor. Tocmai acest lucru îi va determina pe aceștia din urmă să propună, pentru anul viitor, mai multe proiecții la care să participe unități școlare din județul Buzău într-un număr și mai mare, decât până acum.

Ediția din acest an a Festivalului Filmului Francez reprezintă o bună ocazie de a sărbători majoratul pe stil vechi al acestui eveniment – adică cei 21 de ani de existență ai festivalului – dar mai ales pentru a atrage atenția asupra mediilor sociale și a realităților în care trăim. Toate filmele sunt prezentate în versiune originală cu subtitrare în limba română.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ