PREZENȚĂ SLABĂ LA REFERENDUM

0
32

Referendumul pentru familie nu a îndeplinit condițiile de validare, prezența la vot, la închiderea urnelor fiind de 20,41%, potrivit rezultatelor prezentate de Biroul Electoral Central. Prezenţa în județul Buzău, de 23,08 procente, s-a situat peste media naţională. Buzoienii care au ieșit la vot au fost, în general, persoane de vârsta a doua.
Conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central, în judeţul Buzău au votat, în cele două zile de referendum, 89.405 de cetățeni dintre cei 387.329 înscriși pe listele electorale permanente. Prezenţa în județul Buzău, de 23,08 procente, s-a situat peste media naţională. Dintre cei 89.405 de votanți, 78.925 sunt alegători înscrişi pe listele permanente, 9.330 au fost trecuți pe listele suplimentare, iar 1.150 de persoane au votat prin intermediul urnelor mobile. La secțiile de votare din județul Buzău au fost prezenți mai mulți buzoieni trecuți de vârsta a doua. Cei mai mulți dintre ei au venit în prima parte a zilei.
Cea de-a doua zi de vot nu a adus prea mulți alegători la urne. Mulți dintre buzoieni au venit în secții fie la primele ore ale zilei, fie după terminarea slujbei de la biserică.
În aceste condiții, referendumul nu va fi validat pentru că era nevoie de o prezență de cel puțin 30% a românilor înscriși în listele electorale permanente.

DENISA IRIMIA/ MIHAI VASILESCU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ