PREZENŢĂ , UŞOR PESTE MEDIA NAŢIONALĂ

0
19

La fel ca la primul tur, prezenţa, este uşor peste media naţională, în judeţul Buzău, la votul pentru alegerea preşedintelui României. Potrivit datelor furnizate, în timp real, de Biroul Electoral Central, la ora 13, alegătorii buzoieni se prezentaseră la urne în proporţie de 22,05 la sută, în timp ce la nivel naţional procentul cetăţenilor care îşi exprimaseră votul era de 21.58
Biroul Electoral Central publică, în timp real, prezenţa la vot în fiecare judeţ şi chiar în fiecare secţie de votare. La ora 13, în judeţul Buzău prezenţa la vot era cu puţin peste media naţională. Conform informaţiilor oficiale, la Buzău, votaseră peste 82 000 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 22,05. La nivel naţional procentul alegătorilor care trecuseră pe la urne era de 21,58.
Cei mai mulţi votanţi s-au înregistrat în mediul rural, aproape 45 000, în timp ce în mediul urban, numărul celor care votaseră era de aproximativ 36 000. La nivelul judeţului Buzău a fost solicitată urna mobilă pentru un număr de 438 de persoane. În judeţul Buzău sunt deschise 426 de secţii de votare, iar numărul totatl de alegători, înscrişi pe listele permanente este de 382 091.

LAURENTIU MARINOV/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ