PRIM MINISTRUL CÎȚU NU SE OPUNE UNIRII CU ȚINTEȘTIUL

0
25

Rezoluție privind încurajarea unirii voluntare
În cadrul Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România, prim ministrul Florin Cîțu a transmis primarilor că nu se opune unirii voluntare a localităților în situația în care acest lucru ar determina atragerea fondurilor europene. Președintele Asociației, Emil Boc, primarul Clujului, a declarat că unirea dintre municipiul Buzău și comuna Țintești ar crea un precedent favorabil în scopul reformei administrative.
La București s-a desfășurat Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România, unde s-a votat în unanimitate o rezoluție privind încurajarea localităților mai mici de a se uni cu orașele din vecinătate. Plecând de la referendumul pentru unirea comunei Țintești cu municipiul Buzău, primarul Clujului, Emil Boc, președinte asociației, a cerut sprijin din partea Guvernului pentru încurajarea unor astfel de iniţiative care ar conduce la o reformă administrativă.
Prezent la întâlnire, premierul Florin Câțu a declarat că nu se opune unirii voluntare a localităților în situația în care acest lucru ar determina atragerea fondurilor europene.
Primarul Buzăului, Constantin Toma, a declarat că este nevoie neapărat de unirea localităților limitrofe cu orașele, ca urmare a faptului că cele din urmă nu se mai pot dezvolta.
Miercuri 14 iulie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal se va supune aprobării Hotărârea de CLM prin care se va decide organizarea Referendumului de unire a municipiului Buzău cu comuna Țintești, pe 26 septembrie 2021.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ