“Prima împădurire” finanțată prin APIA! Perdele forestiere și păduri din bani europeni

0
76

Proprietarii de terenuri agricole si neagricole, publici sau privati, pot primi până la 7 milioane de euro pentru împădurirea suprafetelor de teren detinute si crearea de perdele forestiere de protectie, în baza unei scheme de ajutor de stat lansată de Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale prin agentiile de plăti. Termenul de depunere al proiectelor este sfârsitul lunii martie. Deocamdată la Buzău nu a fost depus nici un dosar.
Ministerul Agriculturii încearcă să încurajeze proprietarii de terenuri să investească în păduri. Asta înseamnă că orice potențial beneficiar al proiectului poate exploata ulterior suprafața împădurită. Proiectul se finanțează prin agențiile de plăți în agicultură.
Ca un proiect să fie eligibil beneficiarii trebuie să realizeze cel puțin 1 hectar de pădure iar valoarea maxima a sprijinului financiar pentru un proiect , după caz, ajunge pînă la 7 milioane de euro. La Buzău au existat potențiali beneficiari care s-au interesat de condițiile pe care trebuie să le îndeplinească dar până acum nu a fost depus nici un dosar.
Data limită de depunere a proiectelor este 31 martie.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ